lördag 29 juni 2013

Familjetid

Jag är hästledig hela helgen, lyxigt! :) Så det blir familjetid för hela slanten. Mormor hade fyndat och förbetalat en deal på Dwell café som gick ut imorn så det fick bli dagens middag, och gott var det! Dwell har Sri Lankesisk mat som specialitet och dealen var en trerätters meny för två.

Till förrätt fick vi en fräsch sallad med stora machéblad, oliver, tomater, hackad rödlök blandat med persilja och koriander (tror jag), melon och ananas och en ganska spicy yoghurtsås till det. Det var smaker som verkligen balanserade varandra väl, trots att det var lite "udda" kombinationer.

 Till varmrätt fick vi basmatiris, mango delight, aubergineröra och kyckling/fläsk. Även här var det intressanta (och lite heta) smaker som gifte sig otroligt väl i munnen! Jag gillar normalt inte aubergine men denna var jättegod. Vi fick också varsin stor poppadom till, det var nog Alice favorit ;)

 Alice ja, hon fick en egen liten tallrik och de tog fram egna småbestick åt henne. Jag misstänker att det var en dessertgaffel och en smörkniv, men vad spelar det för roll? Det gillas skarpt när personalen är så kvicktänkt och fixar sånt! :)

Vi fick fräsch juice som måltidsdryck och även här fick Alice ett eget glas, + ett sugrör :)

Efterrätten var en Lemon curd yoghurt, dvs lemon curd blandat med turkisk yoghurt och med flytande honung ringlat uppepå. Sen var det också cashewnötter och granatäppelkärnor i. Detta var fantastiskt gott! Vi fick kaffe/te till efterrätten också.

Och glasen som efterrätten serverades i var fantastiskt vackra! Ge mig, typ!

Alice fick en egen liten efterrätt, utan att vi bad om det! :) Det var såklart väldigt poppis hos tjejen ;) Bäst av allt var nästan att de inte tog nåt extra betalt för Alice heller!

Sammanfattningsvis ger jag Dwell café toppbetyg! Lyhörd och oerhört trevlig personal samt supergod mat. Nu fanns det ju inte tid för att testa nåt från den enormt frestande dessertmontern där det fanns bla chokladcheesecake, blåbärscheesecake, morotstårta och chokladlagerkaka, så det får nog bli fler besök på det stället ;)


Det var en väldigt mätt och nöjd familj som knallade hemåt sen, med en paus i Tripolisparken för rastning av små barnben ♥ Väl hemma igen nattades barnet och mamman tog en PW med stavarna och musikguiden i lurarna, heavy metal funkar riktigt bra att gå till! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar