onsdag 30 april 2014

Välkommen härliga vår!

Valborg, kvällen med stort K i Uppsala då våren firas in på alla sätt möjliga. Alkoholen flödar i kapp med Fyrisån och vettet galopperar iväg under champangegaloppen. Om jag är sugen? Nä, inte ett dugg! Jag har inte lämnat mitt älskade Fålhagen idag :P

Men, den stora nackdelen med våren är ju all denna förbenade pollen. Jag är ju redigt allergisk och i år är det ett oerhört tryck vad det gäller pollen. De värsta dagarna nu så kliar det lite överallt på kroppen som om jag inte medicinerat alls, och då står jag på full medicinering... Yay. Tur att man har lärt sig bra knep under mina ca 28 år som allergiker. Tex att inte vädra kvällstid, att byta kläder när man kommer in och att skölja ur håret om man varit ute och rört sig på kvällen när pollenhalterna är som högst. Att lyssna på kroppen är också viktigt. Säger den att nu måste jag gå in och vila och få andas lite, då ska jag göra det. Att pressa mig att stanna ute är ingen idé, då får jag igen det senare.

Däremot så finns det ändå lättnader i pollenattackerna, och jag har älskat dem sen jag var barn - sommarregn! När regnet faller så tar det med sig all pollen ner och helt plötsligt kan jag andas igen. Jag älskar att fylla lungorna med den rena, friska luften och bara leva! Ikväll är det en sån kväll, på självaste valborgsmässoafton! Regnet faller stilla utanför och jag har balkongdörren öppen för att fylla lägenheten med frisk luft. Regnet gör också att festandet utomhus är betydligt lugnare än vanligt så även om det hörs ett visst sorl från stan så vilar det ett lugn över Fålhagen. Jag andas, njuter och är tacksam över att mitt liv ändå är så bra som det är!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar