söndag 27 september 2015

Debuten avklarad!

Alice har väntat och längtat och idag var det äntligen dags för debuten på tävlingsbanan ☺
Det var hoppning som gällde, eller ja, bombana på marken för nybörjarna, men det var bangång och framridning och allt ändå. Toppen att barnen får göra på riktigt men på sin nivå redan från start. Alice var jätteduktig och koncentrerad när vi gick banan tillsammans. Hon tänkte på bra ridvägar, repeterade hinderföljden och skötte sig utmärkt!
Ett av hinderna ☺
  
Ponnyn för dagen var Wise, vilket även det var debut! Jag var rädd att det skulle göra att Alice skulle sätta sig på tvären men nejdå, denna lilla ponnytjej tyckte bara att det skulle bli roligt att få rida en ny häst igen. Hon höll överlag väldigt bra koll på pirret i magen och visade att även om hon inte gillar uppvisningar så gillar hon att tävla! Och energin använde hon till att gasa på så att det blev trav runt nästan hela banan! ☺ Snart fixar hon lättridningen också ☺

En väääääldigt koncentrerad tjej som tittar på ryttaren före. 
Och väldigt nöjd och glad med sin första rosett efter avslutad ritt! 
Mindre nöjd Wise med rosetten på tränset ;) Han var iaf en stjärna för oss idag och hjälpte Alice att klara debuten helt perfekt! En ny favoritponny hos den här ponnymamman tror jag ;) 

Den lilla ryttarinnan med den stora rosetten! ☺ Ny säkerhetsväst också dagen till ära, perfekt med rea på XXL, nästan halva priset på västen!
 
Närbild på den fina rosetten ☺

En bättre tävlingsdebut hade vi inte kunnat önska! Om några veckor är det dressyrtävling men vi har inte bestämt än om hon ska vara med på den också, vi avvaktar nog lite. Men vi kan iaf konstatera att det här med att börja rida är det bästa vi kunde hitta på, och Solängens Ridskola är toppenbra! ☺ 

1 kommentar: