lördag 16 juni 2012

Aero Moov - Testpilot!

Vi har ju haft turen att bli testpiloter för Aero Sleep och Aero Moov, som är ett slags "skydd" till madrass och bilstol som ska öka luftgenomsläppet och hjälpa till att leda bort fukt, och därigenom hjälpa barnet till bättre sömn och att inte svettas/bli lika varm. Utförligare info finns på tillverkarens hemsida.

Än så länge har det ju inte varit så enormt varmt på natten, så Aero Sleep är lite svår att utvärdera. Däremot tänkte jag skriva lite om Aero Moov :)

Jag var väldigt förväntansfull när paketet anlände. Tog genast upp "Mooven" och satte den i bilstolen. Monteringen var väldigt enkel, bara lite pill med snören och sen knyta en rosett. Den sitter väldigt stilla och bra så det finns inget behov för ytterligare fastsättning. Alice klämde lite på den första gången hon satt i stolen, men accepterade den på en gång. Här om dagen sov hon i bilen och lutade huvudet utanför Moovens sidovinge, vilket ledde till att den kinden blev genomsvettig medan resten av kroppen var helt ok! Tilläggas ska att vår bil är svart och inte har någon fungerande AC så det blir ruskigt varmt i den så fort det närmar sig 20°C utomhus. Mooven fungerade alltså väldigt bra den stunden! Till midsommar ska vi köra en lite längre bit i (förhoppningsvis) mer värme så det ska bli spännande att se hur väl den fungerar då :)

Jag har däremot märkt några mindre bra saker med Mooven. Dels det att dottern lutade huvudet utanför sidovingen när hon somnade. Det är där huvudet hamnar automatiskt så för hennes del skulle vingarna ha gått längre ut åt sidan. Där kan då finnas behov för ytterligare fastsättningsanordning. Den andra saken är delen som går ned för kanten på bilstolen för att skydda barnets ben, som täcker både remmen man drar åt stolens bälte med, samt knappen för att lossa på bältet. Det är lite bökigt att behöva lyfta barnets ben och skyddet för att fixa därunder och sen försöka få tillbaka allt i ok ordning. Speciellt när barnet är trött och trilskandes ;) Detta "fel" kan ganska lätt avhjälpas antingen genom att förlänga hålet för bältesspännet eller att dela på skyddet hela vägen ner. Då kan det hållas ihop med enkla bomulls eller resårband för att inte glida åt sidorna. Movens material är såpass stabilt i sig att en sådan förändring troligen inte försämrar funktion eller passform.

Sammanfattningsvis så är jag hittills enormt nöjd med Mooven! Ska låna ut den till min systerson under sommaren också för att se om den kan fungera för honom också :) Avslutar med lite bilder så att ni får se vad jag pratar om :)

Här är Aero Mooven (det beigea) monterad i bilstolen som är en Britax Hi-Way.

 Här har jag ringat in den rem samt hålet till knappen som båda används för att dra åt/släppa på bältet. Dessa täcks av Mooven och gör det lite bökigare att använda.

Till slut en bonusbild på en glad Alice i sin bilstol med Mooven monterad <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar