lördag 28 september 2013

En bra lördag!

En bra lördag är en lagom effektiv och energigivande dag :) Den inleddes med en ridtur i höstsolen på en pigg och glad häst, som efter lite övertalning gick med på att arbeta ordentligt bitvis ;) Efter ridning och stallfix åkte jag hem och hämtade upp Bralicen för att träffa moster och kusinerna på lunch hos mormor. Barnen fick kalasa på våfflor och vi vuxna fick lax med sötpotatis, vitkål, champinjoner och olika bönor. Gottigottgott enligt alla vid bordet! Mormor, kusin E och jag rejsade iväg en sväng till barnklädesloppisen direkt efter maten. Det jag spanat på fanns inte kvar, men jag fyndade ändå lite bra kläder, ett Bamse-sparkskydd till bilen och min favoritbok som barn; Jag kan välja min godnattsaga! :D Mormor har kvar vårt ex men det är så slitet så när jag hittade ett fint ex kunde jag inte motstå det. Nu MÅSTE jag fixa sänglamporna hemma, jag vill ju läsa för Alice!!

När Alice sen sov middag hann mormor och jag med att börja färdigställandet av det nygamla staketet runt soptunnorna. När de tog bort lönnen så inte bara frigjordes det plats, de råkade mosa en del av staketet också, så där står nu soptunnorna istället. Mer lättillgängliga för sophämtarna men fortfarande enkelt för oss att slänga. Men med en tjej som har större självförtroende än hennes föräldrar tillsammans och därför lätt skulle knata ut där och gå till lekplatsen eller nåt så var vi ju tvungna att bygga staket så det inte finns nåt hål ;) Det blir återanvändning av gamla staketstolpar, och även om det inte är proffsklass på bygget så är det funktionellt och ser ok ut. Jag hoppas vi kan bygga klart i morgon!

Resten av eftermiddagen tillbringades inomhus med en humörfylld tvååring som inte blev pratbar förrän hon fått i sig lite att äta, vilket hon såklart vägrade göra i typ en timme ;) Sen var det fullt ös på lillfia! Men när det vankades Nicke Nyfiken-film på tv och godisskålen kom fram så satt hon väldigt nöjd i soffan. En annan dissade godiset och drog till gymmet istället! :O Ensam! På en lördagskväll! Men det var riktigt skönt att få svettas lite. Och för er som inte tror mig så passade jag på när det inte var så mkt folk och tog lite bilder då och då. totalt tränade jag 1 timme och hade P3 Dokumentär om Ulrika Bidegårds kidnappning i lurarna. Bra lördag som sagt!
Utanför entrén

Här går man in! Om nån missar dörren ;)

Jag värmde upp med 800 m på löpbandet där jag varierade både hastighet och lutning!

En liten överblick över maskinerna inne på tjejgymmet.

Mina ben i benpressen ;)

Sen träningsstarten har jag nu kunnat höja vikterna ganska mycket, och det känns bara bra i kroppen! :) Jag har några maskiner jag nästan alltid kör, och sen varierar jag lite med andra övningar runt det.

Nuvarande vikter (4*10 reps oftast):
Leg press 39 kg
Leg extension 39/46 kg
Chest press 34 kg
Shoulder press 20 kg
Vertical row 52 kg
Lower back (tjej) 55 kg (max)
Lower back (ute) 67,5 kg
Abdominal (tjej) 27 kg
Abdominal (ute) 35 kg
Leg press 75 kg
Tåhävningar i leg press 75 kg

Inne på tjejgymmet är maskinen för low back och abs kombinerad och ute i stora gymmet är det separata maskiner. Jag tycker att det tar lite olika i muskulaturen så jag brukar göra i alla maskiner :) Utöver dessa gör jag lite hantelövningar, triceps/bicepsmaskin och balansbräda. Jag värmer oftast upp på löpbandet men ibland blir det cykel eller rodd som variation. Jag börjar bli en träningsjunkie tror jag! :P Men det är härligt och jag ser verkligen fram emot att få en smidig kropp där fettet byts ut mot smidiga muskler. När det större gymmet öppnas i januari ska jag nog våga mig på lite olika pass också ;)

Nä, nu är det hög tid att sova och ladda för ännu en härlig höstdag i morgon. Håll tummarna för att vädret samarbetar med oss så vi får så mycket som möjligt gjort! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar